Hoe werkt het: App?

Binnenkort beschikbaar!

Goed en veilig rijden moet worden beloond! Daarom maken wij een inschatting van jouw rijgedrag. Dit doen we met de VOOROP© app. De app houdt bijvoorbeeld bij hoe hard je rijdt, remt of optrekt. In je app kun je vervolgens zien hoe je gereden hebt en of je veilig hebt gereden. Op basis van jouw rijgedrag scoor je plus- of minpunten. Aan het eind van de verzekeringsperiode resulteren jouw plussen of minnen in een correctie op de kortingsladder.

Om van de App gebruik te maken dien je te beschikken over een smartphone met een IOS besturingssysteem (minimaal versie 8.0) of Android (minimaal versie 5.0).

Van afsluiten tot extra korting krijgen

 • Download de app

  Ga naar de App Store of Google Play en download de VOOROP© app. Om van de App gebruik te maken dien je te beschikken over een smartphone met een IOS besturingssysteem (minimaal versie 8.0) of Android (minimaal versie 5.0). Vul je gegevens in en sluit de VOOROP© verzekering in een paar minuten af. Je polisblad en groene kaart ontvang je per e-mail.

 • Controleer je polis

  Controleer of alle gegevens op je polisblad juist zijn.

 • Controleer de instellingen van je VOOROP© app

  Zorg ervoor dat de locatievoorziening in je app aan staat. Zo kunnen we direct starten met het meten van jouw rijgedrag.

 • Hoe veilig rij jij?

  Vanaf nu kunnen we jouw rijgedrag meten. In je app kun je precies zien hoe je hebt gereden en waar je kunt verbeteren. We geven jouw rijgedrag aan met stoplichtkleuren. Hierdoor kun je precies zien hoe goed je de afgelopen maand hebt gereden. Bij groen ben je een voorbeeld voor medeweggebruikers. Bij oranje score ben je een goede bestuurder, maar er is ruimte voor verbetering. Bij rood score ben je een gevaar op de weg.

 • Korting verdienen op de premie

  Ben jij een voorbeeld voor medeweggebruikers? Dan ontvang je de volgende verzekeringsperiode extra korting op jouw premie.

 • Niet VOOROP© geschikt,
  een rode score.

  Je hebt kennelijk niet heel veilig gereden...

  0 - 55
  VOOROP

  Wanneer scoor ik rood?

  Je scoort rood als je verkeersregels niet zo belangrijk vindt, vaak te hard rijdt en minder rekening houdt met anderen in het verkeer. Je probeert vaak bewust de grenzen van je auto op te zoeken of te overschrijden. Je rijdt hard, remt vaak te laat of trekt zo snel op dat het gevaarlijk is.

 • Netjes,
  een oranje score.

  Maar je kan nog veiliger rijden.

  56 - 70
  VOOROP

  Wanneer scoor ik oranje?

  Een oranje score betekent dat je iemand bent die meestal bewust bezig is met het verbeteren van je rijgedrag, maar nog niet de score haalt die nodig is om door VOOROP© als goede en veilige rijder te worden bestempeld.

 • Goed!
  Een groene score!

  Je hebt veilig gereden deze maand!

  71of hoger
  VOOROP

  Wanneer scoor ik groen?

  Een groene score betekent dat je de verkeersregels respecteert, rekening houdt met anderen en anticipeert op het verkeer. Goede en veilige rijders houden zich aan de snelheidsregels, zijn altijd alert op wat er gebeurt en zou kunnen gebeuren. Soms te snel rijden of te hard remmen kan natuurlijk gewoon gebeuren en daarmee kun je nog steeds groen scoren.

Dus door controle te houden over je rijgedrag
houd je ook controle over je portemonnee!

Alles over de VOOROP© app

De VOOROP© app meet exact hoe jij je gedraagt op de weg. Als je veilig rijdt, registreert de app dat.

 • Gemakkelijk te downloaden

  Ga direct naar de App Store of Google Play en download de VOOROP© app. Sluit de VOOROP© verzekering af en je kunt direct meetbaar veilig gaan rijden.

 • Jouw rijscore

  Neem je de bochten te snel of juist te langzaam? Rem je veel te plots en hard? Was je afgeleid door je telefoon? Of heb je je niet aan de snelheidslimiet gehouden? De app registreert het allemaal.

 • Wat registreert de app precies?

  In een korte tijd leert de app jou beter kennen. De app weet alles over je rijgedrag, je locatie en je ritten. Op basis van de data die de VOOROP© app verzamelt en doorstuurt, analyseren wij de criteria die belangrijk zijn voor je rijgedrag. De precieze data zijn en blijven van jou. Jouw rijscore wordt berekend op basis van je rijdata.

VOOROP

Mijn rijscore

De criteria, die van belang zijn bij het bepalen van je rijscore, zijn:

 • Hoe vaak je per 100 kilometer de maximum snelheid overschrijdt

 • Hoe vaak je per 100 kilometer met optrekken een te grote versnelling veroorzaakt

 • Hoe vaak je per 100 kilometer met remmen een te grote vertraging veroorzaakt

 • Logischerwijs geeft rijden in het donker of door dichtbevolkte gebieden grotere kans op ongelukken. Dit heeft dus lichte invloed op je rijscore.

Al deze factoren dragen bij aan het bepalen van je rijscore. Statistische analyses hebben uitgewezen dat deze factoren goede voorspellers zijn voor de kans op ongevallen. Dit is gebaseerd op de ervaring met 50.000 auto’s gedurende een aantal jaar in het Verenigd Koninkrijk.

Veilige rijder versus onveilige rijder

Om door VOOROP© als onveilige automobilist te worden gezien, moet je op meerdere criteria slecht scoren. Automobilisten die bijvoorbeeld alleen binnen de bebouwde kom rijden, maar zich meestal netjes aan de snelheid houden en niet te vaak hard remmen en optrekken, zullen nog steeds de groene rijscore behalen.

Via de app meten we je rijgedrag. Aan het eind van elke kalendermaand maken we de balans op en geven we je een groene, oranje of rode score. Op basis van deze rijscores krijg je de volgende punten.

De balans opmaken

Aan het eind van het verzekeringsjaar worden de maandscores bij elkaar opgeteld tot één rijvaardigheidsscore. Op basis van deze rijvaardigheidsscore wordt de rijvaardigheidscorrectie bepaald. Deze wordt als volgt toegepast:

ScoreScoreScoreCorrectie op de kortingsladder
GroenGroenGroen+ 0,5
GroenGroenOranje+ 0,5
GroenGroenRoodGeen correctie
GroenOranjeRoodGeen correctie
OranjeOranjeGroenGeen correctie
OranjeOranjeRoodGeen correctie
OranjeOranjeOranjeGeen correctie
RoodRoodGroenGeen correctie
RoodRoodOranje- 0,5
RoodRoodRood- 0,5

De beginpositie op de kortingsladder is gelijk aan het aantal schadevrije jaren op het moment van ingang van deze verzekeringsovereenkomst. Heb je bij aanvraag van de verzekering bijvoorbeeld 7 schadevrije jaren, dan is je beginpositie trede 7 op de kortingsladder.