Hoe werkt het: Chipin?

Goed en veilig rijden moet worden beloond! Daarom maken wij een inschatting van jouw rijgedrag. Dit doen we met een kleine stekker (de Chipin). Dit stekkertje houdt bijvoorbeeld bij hoe hard je rijdt, remt of optrekt. Op je eigen dashboard kun je vervolgens zien hoe je gereden hebt en of je veilig hebt gereden. Op basis van jouw rijgedrag scoor je plus- of minpunten. Aan het eind van het jaar resulteren jouw plussen of minnen in een correctie op de kortingsladder.

Van afsluiten tot extra korting krijgen

 • Direct afsluiten

  VOOROP© sluit je af via deze website. Je ontvangt dan je polis en groene kaart via e-mail. Je kiest zelf wanneer je VOOROP© in laat gaan.

 • Onze stekker, de Chipin

  Na de eerste premiebetaling krijg je onze stekker, de Chipin, binnen één week thuisgestuurd. Zodra je deze in de auto stopt, gaat hij meten hoe je rijdt. Zo kun je extra korting verdienen op je premie.

  Wat meet de chipin?
 • Plug & play

  Je klikt de Chipin in de meeste gevallen heel gemakkelijk onder het dashboard van je auto. Lukt het niet, dan biedt de bijgesloten instructiebrief alle hulp die je nodig hebt. Zodra je ongeveer 100 kilometer hebt gereden, meldt de Chipin zichzelf aan bij ons netwerk. Je bent klaar om VOOROP© te gaan.

 • Jouw eigen dashboard

  Nadat je de Chipin hebt geïnstalleerd, kan je via jouw eigen dashboard bijhouden hoe jouw rijgedrag ervoor staat. Je unieke inlogcodes ontvang je per e-mail. We geven jouw rijgedrag aan met stoplichtkleuren. Hierdoor kun je precies zien hoe goed je de afgelopen maand hebt gereden. Bij groen ben je een voorbeeld voor medeweggebruikers. Bij oranje score ben je een goede bestuurder, maar er is ruimte voor verbetering. Bij rood score ben je een gevaar op de weg. Elke kleur levert per maand een rijvaardigheidsscore op.

  Hoe wordt mijn rijscore bepaald?
 • Rijvaardigheidsscore

  Iedere maand ontvang je je rijscore. Ben jij een voorbeeld voor medeweggebruikers? Dan ontvang je de volgende verzekeringsperiode extra korting op jouw premie.

 • Niet VOOROP© geschikt,
  een rode score.

  Je hebt kennelijk niet heel veilig gereden...

  0 - 55
  VOOROP

  Wanneer scoor ik rood?

  Je scoort rood als je verkeersregels niet zo belangrijk vindt, vaak te hard rijdt en minder rekening houdt met anderen in het verkeer. Je probeert vaak bewust de grenzen van je auto op te zoeken of te overschrijden. Je rijdt hard, remt vaak te laat of trekt zo snel op dat het gevaarlijk is.

 • Netjes,
  een oranje score.

  Maar je kan nog veiliger rijden.

  56 - 70
  VOOROP

  Wanneer scoor ik oranje?

  Een oranje score betekent dat je iemand bent die meestal bewust bezig is met het verbeteren van je rijgedrag, maar nog niet de score haalt die nodig is om door VOOROP© als goede en veilige rijder te worden bestempeld. Nieuwe klanten van VOOROP© vallen in deze categorie.

 • Goed!
  Een groene score!

  Je hebt veilig gereden deze maand!

  71of hoger
  VOOROP

  Wanneer scoor ik groen?

  Een groene score betekent dat je de verkeersregels respecteert, rekening houdt met anderen en anticipeert op het verkeer. Goede en veilige rijders houden zich aan de snelheidsregels, zijn altijd alert op wat er gebeurt en zou kunnen gebeuren. Soms te snel rijden of te hard remmen kan natuurlijk gewoon gebeuren en daarmee kun je nog steeds groen scoren.

Dus door controle te houden over je rijgedrag
houd je ook controle over je portemonnee!

Alles over de Chipin stekker

De Chipin is de stekker die exact meet hoe jij je gedraagt op de weg. Als je veilig rijdt, registreert de Chipin dat.

 • Gemakkelijk installeren

  Je klikt de Chipin meestal in een paar seconden gemakkelijk onder het dashboard van je auto. Nadat je er ongeveer 100 kilometer mee gereden hebt, maakt de Chipin contact met ons netwerk. Vanaf dan kun je meetbaar veilig gaan rijden en houdt de Chipin zeer nauwkeurig bij hoe veilig je daadwerkelijk rijdt.

 • Remmen, te hard rijden en gas geven

  Neem je de bochten te snel of juist te langzaam? Rem je veel te plots en hard? Of heb je je niet aan de snelheidslimiet gehouden? De Chipin registreert het allemaal, zodat jij later precies je rit terug kunt kijken en kunt zien waar je op de route te hard ging of te hard op de rem trapte.

 • Wat registreert de Chipin precies?

  De Chipin weet alles over je rijgedrag, de status van je auto (zoals brandstof efficiency) en je locatie. Iedere minuut en op de momenten dat er zich een incident voordoet (als je bijvoorbeeld hard remt) worden deze data doorgestuurd naar VOOROP©. Op basis van deze data analyseren wij de criteria die belangrijk zijn voor je rijgedrag. De precieze data zijn en blijven van jou. Jouw rijscore wordt berekend op basis van je rijdata.

Hoe werkt mijn dashboard?
VOOROP VOOROP

Mijn dashboard

In jouw persoonlijke dashboard kun je precies zien hoe veilig je de afgelopen maand hebt gereden. Alles wat de Chipin heeft bijgehouden, kun je hier terugvinden. Met je unieke inlogcodes heb jij alleen toegang tot jouw dashboard. Zodra je bent ingelogd op jouw dashboard kun je de volgende informatie vinden:

VOOROP

 

Tip! Dowload de App. Zo kun je altijd en overal gemakkelijk je rijgedrag in de gaten houden! De App is gratis te downloaden in de Play Store en App Store.

Mijn rijscore

De criteria, die van belang zijn bij het bepalen van je rijscore, zijn:

 • Hoe vaak je per 100 kilometer de maximum snelheid overschrijdt

 • Hoe vaak je per 100 kilometer met optrekken een te grote versnelling veroorzaakt

 • Hoe vaak je per 100 kilometer met remmen een te grote vertraging veroorzaakt

 • Logischerwijs geeft rijden in het donker of door dichtbevolkte gebieden grotere kans op ongelukken. Dit heeft dus lichte invloed op je rijscore.

Al deze factoren dragen bij aan het bepalen van je rijscore. Statistische analyses hebben uitgewezen dat deze factoren goede voorspellers zijn voor de kans op ongevallen. Dit is gebaseerd op de ervaring met 50.000 auto’s gedurende een aantal jaar in het Verenigd Koninkrijk.

Veilige rijder versus onveilige rijder

Om door VOOROP© als onveilige automobilist te worden gezien, moet je op meerdere criteria slecht scoren. Automobilisten die bijvoorbeeld alleen binnen de bebouwde kom rijden, maar zich meestal netjes aan de snelheid houden en niet te vaak hard remmen en optrekken, zullen nog steeds de groene rijscore behalen.

Via de Chipin meten we je rijgedrag. Aan het eind van elke kalendermaand maken we de balans op en geven we je een groene, oranje of rode score. Op basis van deze rijscores krijg je de volgende punten.

De balans opmaken

Aan het eind van het verzekeringsjaar worden de maandscores bij elkaar opgeteld tot één rijvaardigheidsscore. Op basis van deze rijvaardigheidsscore wordt de rijvaardigheidscorrectie bepaald. Deze wordt als volgt toegepast:

RijvaardigheidsscoreRijvaardigheidscorrectie
9 t/m 12+2
4 t/m 8+1
1 t/m 3+0,5
0+0
-1 t/m -3-0,5
-4 t/m -8-1
-9 t/m -11-2
-12-3

De beginpositie op de kortingsladder is gelijk aan het aantal schadevrije jaren op het moment van ingang van deze verzekeringsovereenkomst. Heb je bij aanvraag van de verzekering bijvoorbeeld 7 schadevrije jaren, dan is je beginpositie trede 7 op de kortingsladder.

Hoe word je beloond?